ruben flier kostym sommar

Vilken herrkostym är lämplig för sommaren?

Att hitta den perfekta herrkostymen för de varma sommarmånaderna kan vara en utmaning. Men med rätt information och några smarta val kan du hålla dig både bekväm och snygg oavsett temperatur. I den här bloggen diskuterar vi de bästa tygerna, färgerna och stilarna för en sommarkostym som inte bara är praktisk utan också modern.

Välj rätt tyg: andas och är lätt

När du väljer en herrkostym för sommaren är valet av tyg avgörande. Material som linne, bomull och lätt ull är idealiska eftersom de andas. Linnekostymer är ett populärt val på sommaren eftersom de avger värme effektivt och torkar snabbt. Bomull är ett annat utmärkt alternativ eftersom det är bekvämt och andas bra, perfekt för långa dagar utomhus eller för en hektisk arbetsdag.

Kan jag inte använda ull?

Även om ull ofta förknippas med vinterkläder finns det lättviktsull som passar utmärkt för sommaren. Dessa tyger är utformade för att andas och transportera bort fukt, vilket gör dem förvånansvärt bekväma för varmare väder. 

Vilka färger fungerar bäst?

Ljusa färger reflekterar solljuset och hjälper dig att hålla dig svalare. Färger som beige, ljusgrått och pastellfärger är inte bara coola utan också trendiga. De ger en fräsch och somrig look som passar perfekt för både formella och avslappnade tillfällen.

Vad sägs om mörka färger?

Traditionellt sett absorberar mörka färger som marinblått eller svart mer värme, vilket gör dem mindre idealiska för sommaren. Om du ändå gillar en mörk kostym, välj ett ljust tyg och se till att kostymen är väl ventilerad.

Stiltips för en sommarkostym för män

En välsittande sommarkostym ska vara bekväm och ge tillräckligt med utrymme för ventilation. Välj kostymer med en avslappnad passform och undvik alltför åtsittande kläder som kan begränsa luftcirkulationen.

Lager på lager och accessoarer

På sommaren är minimalism nyckeln. Välj en kostym utan foder för extra god andningsförmåga. Bär lätta skjortor och undvik för många lager. Accessoarer som en tunn slips eller en snygg hatt kan göra din look komplett utan att du blir för varm. 

Är en tredelad kostym för varm för sommaren?

Även om en tredelad kostym kan vara mer formell och elegant är den ofta för varm för sommaren. Om du väljer den här stilen, se till att både västen och kavajen är gjorda av ett lättviktsmaterial. Överväg också att utelämna västen under riktigt varma dagar.

Hur underhåller man en sommarkostym?

En vanlig fråga är hur man bäst underhåller en sommarkostym för att hålla den fräsch. Det är viktigt att lufttorka linne- och bomullskostymer väl efter varje användning och endast kemtvätta dem om det verkligen behövs. Häng alltid dina kostymer på en väl ventilerad plats och använd breda galgar för att behålla formen på axlarna. Undvik att stryka linne i höga temperaturer; ett ångstrykjärn gör underverk för att ta bort rynkor utan att skada tyget.

Finns det alternativ till den traditionella kostymen på sommaren?

För den som vill avvika från den traditionella herrkostymen finns det snygga alternativ som passar för sommaren. Tänk t.ex. på en kombination av snygga linnebyxor med en matchande skjorta, eventuellt kompletterad med en lätt kavaj. Dessa outfits ger samma formella look men är betydligt svalare och mer bekväma i höga temperaturer.

Vilka skor bär man till en sommarkostym?

Valet av skor kan göra stor skillnad för komforten och stilen i din sommarkostym för män. Lätta loafers, snygga sandaler eller till och med snygga sneakers kan vara en bra match, beroende på hur formellt tillfället är. Välj material som canvas eller perforerat läder som andas och transporterar bort fukt. På så sätt undviker du svettiga fötter. 

Hur kombinerar man accessoarer med en sommarkostym?

Accessoarer är ett bra sätt att ge sommarkostymen en personlig touch. En luftig scarf, en snygg klocka eller ett tunt bälte kan ge din outfit det där lilla extra. Välj accessoarer i ljusa färger och naturmaterial för att hålla dig i linje med sommarlooken. Tänk också på solglasögon och hattar, som inte bara är moderiktiga utan också skyddar mot solen.

Vilka kostymer är bäst för sommarens nätverksevenemang?

På nätverksevenemang på sommaren vill du se professionell ut men inte överhettad. Välj kostymer i ljusa färger som grått, ljusblått eller till och med en mjuk pastellnyans. Dessa färger är mindre formella än mörkblå eller svart, vilket gör dem perfekta för informella sommarevenemang. Se till att kostymen är lätt fodrad eller ofodrad, och överväg en kostym med endast en halvfodrad eller ofodrad kavaj för maximal luftcirkulation.

Beställer du en sommarkostym online? Prisvärd på The Garrison

Om du letar efter den perfekta sommarkostymen behöver du inte leta längre än till The Garrison. Vår onlinekollektion erbjuder ett brett utbud av snygga och bekväma sommarkostymer, perfekta för alla tillfällen. Oavsett om du har ett affärsmöte eller ett sommarbröllop hittar du högkvalitativa kostymer till konkurrenskraftiga priser på The Garrison. Beställ enkelt hemifrån och njut av snabb leverans och utmärkt kundservice.