Vilka accessoarer behöver du till en grön kostym?

Vilka accessoarer behöver du till en grön kostym?

En grön kostym är ett djärvt val som utstrålar stil och självförtroende. Det är inte lika vanligt som en blå eller grå kostym, men just därför är den speciell. Att välja rätt accessoarer kan dock vara en utmaning. Vilka färger passar bra till grönt? Vilka skor bör du bära till? Och hur kompletterar du din outfit utan att det blir för mycket? Våra experter berättar allt om detta så att du alltid ser ditt bästa ut.

Börja med grunden: vilken färg på skjortan passar till en grön kostym?

Att välja rätt skjorta är avgörande för att sammanföra resten av din outfit. Till en grön kostym är det bäst att välja neutrala färger som vitt, ljusblått eller grått. En vit skjorta är alltid ett säkert val som ger ett fräscht intryck. Vill du ha en något mindre traditionell look? Prova då en ljusblå skjorta. Detta ger en subtil kontrast till det gröna.

Tips: undvik gröna skjortor

Det kan vara frestande att bära en grön skjorta till en grön kostym, men detta kan göra att din outfit ser för enformig ut. Försök istället med färger som kontrasterar eller kompletterar på ett snyggt sätt. Du kan till exempel välja grått eller blått. Dessa färger passar inte bara bra till grönt, utan ger också en sofistikerad framtoning. Nedan ser du ett exempel på hur du stylar en grön kostym på ett vackert sätt. Vill du veta mer? Läs då även vår blogg: hur stylar man en grön kostym?

Vårt 3-delade olivgrön herrkostym i rutmönster - Bromley

Vilken färg på slipsen väljer du till en grön kostym?

Slipsen är en av de viktigaste accessoarerna som kan göra eller förstöra din outfit. Till en grön kostym kan du välja olika riktningar beroende på tillfälle och den look du vill uppnå. För en klassisk stil är mörka färger som vinröd, marinblå eller djupt brun utmärkta val. Dessa färger kontrasterar vackert med grönt och ger din outfit ett moget och stilfullt utseende. Läs mer om detta i vår blogg: vilken färg på slipsen till en grön kostym?

Våga sticka ut med mönster

Vill du lägga till lite mer personlighet i din outfit? Välj då en slips med ett subtilt mönster. En fin rand, prickar eller ett blommönster kan ge lite extra flair utan att kompromissa med kostymens elegans. Se bara till att färgerna i mönstret harmonierar med resten av din outfit.

Vilka skor bär du till en grön kostym?

Att välja rätt skor är viktigt för att fullborda din look. Till en grön kostym är det bäst att välja bruna eller svarta skor. Mörkbruna skor ger ett varmt, jordnära intryck som passar perfekt till de gröna tonerna i din kostym. Svarta skor är mer formella och fungerar bra till en mörkare grön kostym, särskilt om din outfit är avsedd för ett mer formellt tillfälle.

Vad gör du om du vill prova något annorlunda?

Om du är lite mer äventyrlig kan du välja skor i oxblod eller bordeaux. Dessa djupa röda nyanser passar överraskande bra till en grön kostym och ger din look en unik och modemedveten touch. Se dock till att resten av din outfit är lugn, så att skorna får stå i centrum.

Vilka accessoarer kompletterar din outfit?

Förutom skjortan, slipsen och skorna finns det några ytterligare accessoarer som kan göra din outfit komplett. Tänk till exempel på en näsduk, manschettknappar och en klocka. Kolla in vår sida med accessoarer för fler tips.

Hur väljer du rätt näsduk?

En näsduk är ett enkelt sätt att lägga till lite extra färg eller mönster i din outfit. För en grön kostym kan du välja en näsduk i en kontrasterande färg som bordeauxröd, marinblå eller till och med guld. Se till att färgen på din näsduk matchar din slips eller skjorta.

Vilka manschettknappar passar till en grön kostym?

Manschettknappar är en subtil men stilfull detalj som kan ge din outfit en extra lyxig känsla. För en grön kostym är det bäst att välja manschettknappar i silver eller guld, beroende på dina andra accessoarer. Silver ger en modern och elegant look, medan guld har en varmare och mer klassisk framtoning.

Kan jag bära accessoarer i samma färg som min kostym?

Detta är en vanlig fråga, och svaret är: ja, men med måtta. Om du till exempel väljer en grön slips eller gröna manschettknappar, se till att de är diskreta och inte exakt samma nyans som din kostym. Det är bättre att välja accessoarer som kompletterar snarare än att matcha exakt. På så sätt får din outfit djup och kontrast.

Vårt 3-delade olivgrön herrkostym i rutmönster - Bromley

Så fulländar du din look

En grön kostym är ett djärvt val som kräver genomtänkt styling. Börja med en neutral skjorta i vitt eller ljusblått. Välj en slips som kontrasterar med det gröna, som bordeauxröd eller marinblå, och överväg ett subtilt mönster för extra stil. Välj skor i mörkbrunt eller svart, och lägg till en näsduk och manschettknappar för att göra din outfit komplett. Glöm inte att matcha färgerna på dina accessoarer för en snygg och sammanhållen look.

Med dessa tips är du redo att bära din gröna kostym med självförtroende. Beställ din gröna kostym idag hos The Garrison. Är du fortfarande osäker på om en grön kostym passar dig? Läs då vår blogg med titeln: Varför välja en grön kostym?