Ta med herrkostymen på flyget? Våra tips!

Ta med herrkostymen på flyget? Våra tips!

Att resa med en kostym kräver omsorg. Speciellt om du vill komma fram med en skrynkelfri herrkostym. I den här artikeln delar vi med oss av tips för att ta med din kostym på flyget. Vi svarar också på några vanliga frågor från våra kunder. Läs vidare och ta reda på hur du transporterar din kostym snyggt och problemfritt.

Välj en klädpåse

Det mest uppenbara och populära sättet att transportera en kostym är att använda en klädpåse. En sådan väska passar vanligtvis inom de mått som anges i flygbolagets policy för handbagage. American Airlines anger till exempel att mjuka klädväskor upp till 130 cm (längd + bredd + höjd) också kan transporteras som handbagage. Naturligtvis varierar de exakta reglerna för detta från flygbolag till flygbolag.

Hur lägger man en kostym i en resväska?

För en skrynkelfri kostym i resväskan, följ dessa steg:

  1. Lägg jackan med framsidan nedåt och stryk den slät.
  2. Vik ena axeln bakåt över mitten.
  3. Vänd den andra axeln ut och in.
  4. Skjut in höger axel i vänster axel.
  5. Vik jackan på mitten horisontellt. För byxorna använder du en liknande metod: lägg dem platt och vik dem längs den befintliga viklinjen innan du rullar upp dem från fållen till linningen.

Räknas en kostym som handbagage?

Ja, om du väljer att ta med din kostym i en klädpåse eller kostymhållare kan detta räknas som handbagage. Detta beror på flygbolaget och deras bagagepolicy. På vissa flygbolag, som EasyJet, kan du behöva betala en extra avgift för att ta med din kostymhållare eller klädväska. Kontrollera därför alltid flygbolagets bagagepolicy innan du reser.

Undvik skrynklor

Att bära din kostym på planet kan orsaka skrynklor, liksom att placera den i bagageutrymmet. Ett bra alternativ är att använda en robust resväska med ett särskilt fack för kostymer. Klädpåsar är också perfekta för detta ändamål.

Kan jag ha på mig min kostym under flygresan?

Vissa resenärer väljer att ha på sig kostymen för att undvika rynkor, men det är ofta inte det bästa alternativet. Att ha på sig kostymen under flygresan kan leda till obehag och oönskade rynkor. Om du bestämmer dig för att ta på dig kostymen bör du välja en bekväm och skrynkelresistent kostym.

Vilka tips ger våra experter?

Använd en klädpåse: Om du inte har någon klädpåse kan du överväga en kreativ lösning som att göra en provisorisk klädpåse av en soppåse. Det kan vara förvånansvärt effektivt för att skydda din kostym.

Välj ett hårt fodral: Ett fodral med hårda sidor ger extra skydd för din kostym och hjälper till att förhindra skrynklor.

Rulla eller vik: I allmänhet är det bättre att vika än att rulla när det gäller kostymer. Om du viker din kostym omsorgsfullt kan du minimera rynkorna.

Vad händer om min kostym blir skrynklig under flygresan?

Oroa dig inte om din kostym blir skrynklig under flygresan. Många hotell erbjuder strykservice eller har ett strykjärn och en strykbräda tillgängliga för gästerna. En annan snabb lösning är duschen: häng upp kostymen i badrummet medan du tar en varm dusch. Ångan hjälper till att mjuka upp vecken. Kom ihåg att hänga upp kostymen i god tid före evenemanget så att den hinner torka och luftas ordentligt.

Är ett klädskydd verkligen nödvändigt?

Ett klädskydd är perfekt för att hålla din kostym skrynkelfri, men inte absolut nödvändigt. Kreativa lösningar som att använda en stor plastpåse kan också fungera. Det viktiga är att din kostym är skyddad från smuts och veck. Om du väljer att resa utan en klädpåse, se till att din kostym ligger ovanpå ditt övriga bagage för att minimera tryck och veck.

Hur är det med säkerhetskontroller på flygplatsen?

Säkerhetskontroller på flygplatser kräver ibland att du öppnar ditt bagage. För att det ska gå smidigt kan du placera din kostym överst i en resväska eller klädpåse. På så sätt kan du enkelt visa vad du har med dig utan att behöva vända upp och ner på allt. Överväg också att transportera din kostym i en genomskinlig klädpåse så att innehållet syns tydligt.

Är det bättre att ta med en ljus eller mörk kostym på resan?

Valet mellan en ljus eller mörk kostym beror på evenemanget och dina personliga preferenser. Mörka kostymer är mer mångsidiga och döljer fläckar och veck bättre än ljusa kostymer. Men för sommardestinationer eller informella evenemang kan en ljus kostym ge en fräschare look. Oavsett färg: välj en kostym i skrynkelfritt material för optimal presentation vid ankomsten.

Behöver du fortfarande en ny kostym? Upptäck våra herrkostymer

The Garrison förstår vi att varje detalj räknas när det gäller den perfekta herrkostymen. Oavsett om du letar efter en elegant ensemble för det viktiga affärsmötet, ett bröllop eller bara ett tillskott till din garderob har vi en omfattande kollektion av kvalitetskostymer värdiga alla tillfällen. Våra kostymer är tillverkade med känsla för detaljer och finns i en mängd olika passformer, tyger och färger, och erbjuder något för alla smaker och budgetar. Vill du veta mer? Då kan du snabbt upptäcka våra tredelade kostymer. Är du brudgummen och ska gifta dig utomlands? Ta då en titt på våra bröllopskostymer.