Så här kan du bära byxor väst eller kavaj varje dag

Så här kan du bära byxor, väst eller kavaj varje dag

En tredelad kostym är ibland lite för mycket. Du vill se snygg ut på din kusins fest, men i slutändan handlar det bara om honom. Och om du ska hålla en presentation vill du absolut inte att stämningen ska vara för formell. Lyckligtvis kan du också bära byxorna, västen och kavajen i din kostym i kombination med andra plagg. På så sätt ser du bra ut utan att se överklädd ut.

En sammansatt kostym. Så kallas det när du bär din kavaj, byxor eller väst i kombination med ett annat plagg. Hur du gör det beror på din stil. Naturligtvis finns det några saker du kan vara uppmärksam på. Vi har listat dem åt dig.

1. Från sammansatt till ett stycke

När du sätter ihop en kostym ska det inte se ut som om du bara har tagit fram något ur garderoben. För att skapa en hel outfit ska du välja skjorta, slips och ficknäsduk från samma färgfamilj. Kombinera till exempel vinrött med brun tweed så att allt smälter samman på ett snyggt sätt. Är du en person för vilken det inte kan bli galet nog? Då har vi ett annat råd: lila och gult kommer att räcka långt 😉.

2. Något att tänka på

Titta noga på tygerna. En jacka med lätt struktur passar till byxor i ett mjukare material. Letar du efter något bekvämt? En pullover i kashmir smälter alltid lätt in. Var försiktig med linnejackor på sommaren. Bär inte linnebyxor under, utan ta fram dina bomullschinos. Det ser mycket bättre ut.

3. Håll det enkelt

Svarta byxor med en grå kavaj och en vit skjorta är tråkigt? Inte alls. Din komponerade kostym är redan annorlunda än vanligt, så du behöver inte göra mycket mer för att se uppklädd ut. Tricket är istället att hålla det enkelt. Så kan det vara bra, det "tråkiga" svart-grå-vita!

4. Rutigt: alltid bra

En rutig jacka är alltid bra. Men du måste vara en riktig modekung för att kombinera en rutig med en annan. Om du missar målet, kommer du att missa målet stort. Vårt råd? Ta det säkra före det osäkra: att bära enfärgade byxor under din rutiga kavaj får dig ändå att se ut som en boss 🙂 .

5. Hipp, men inte hipp

Starka färger är trendigt, men inte alltid stilrent. Om du fortfarande vill bära den knallröda tröjan, kombinera den med en jacka i samma färgfamilj och grå byxor. På så sätt är du hipp, men inte hippie 😉.

6. Accessoarer: mindre är mer

Från en vintageklocka till en speciell familjering, du bär dem med stolthet. Om du vill ge dem den look de förtjänar är regeln "mindre är mer". Om du håller dig till en eller två accessoarer kan du vara säker på att de kommer att sticka ut.