Så här hittar du en snygg kostym för julen

Så här hittar du en snygg kostym för julen

Julen är en tid för festligheter, familj och framför allt stilfulla outfits. För många män är detta den perfekta tiden att bära en snygg kostym. Men hur väljer man den perfekta kostymen för högtiden? Vi hjälper dig på vägen att hitta den idealiska julkostymen, så att du ser ut på ditt bästa.

Varför en kostym till jul?

Under julen vill man självklart se sitt bästa ut. Oavsett om du ska på en formell middag, delta i en julfest eller bara vill göra ett stilfullt intryck under familjemiddagen, är en kostym det perfekta valet. Det utstrålar klass och visar att du har lagt omsorg på din outfit. Men att välja rätt kostym kan vara en utmaning, särskilt om du inte vet exakt vad du ska tänka på. Därför ger vi dig gärna några tips.

2- delig Wine red herenpak -Marc Darcy Max Wine 2pc -

2-Deligt Vinrött Herrkostym - Marc Darcy Max Wine 2pc

Rätt storlek är mycket viktigt

En av de viktigaste aspekterna av en bra kostym är passformen. En välsittande kostym gör hela skillnaden. Men hur vet du om en kostym passar bra?

Titta på jackans längd

Jackan på din kostym bör ha rätt längd för att skapa en fin balans. Baksidan av jackan ska sluta där dina skinkor möter benen. Detta säkerställer att jackan faller snyggt och varken ser för lång eller för kort ut. När dina armar hänger avslappnat längs kroppen, bör jackans fåll nå till den andra knogen på din tumme.

Hur bör ärmlängden vara?

Ärmarna på jackan är lika viktiga som längden. De bör sluta där dina händer möter handlederna, så att ungefär en centimeter av din skjorta syns. Denna lilla detalj ger din outfit en välvårdad och elegant look.

Kontrollera axlarna och ärmarna

Axlarna på jackan ska sitta exakt på dina axlar, utan att vara för tajta eller för lösa. En jacka som sitter bra över axlarna utgör grunden för ett prydligt utseende. Ärmar med något högre ärmhål kan bidra till att jackan formar sig bättre kring kroppen. Se till att de aldrig klämmer eller känns obekväma.

Vilken färg passar till jul?

Färgen på din kostym spelar en stor roll i det intryck du vill skapa. Julen är verkligen en tid för klassiska, rika färger. Tänk på mörka nyanser som marinblå, djupt grön eller vinröd. Dessa färger utstrålar värme och lyx, och passar perfekt till julens festliga atmosfär. Nedan ser du ett vackert exempel från vår blåa kostymkollektion.

Marc Darcy -Colbert Jenson Marine Blue

Är svart ett bra val?

En svart kostym är ett säkert och klassiskt val för formella tillfällen, men under julen kan du våga vara lite mer lekfull. Välj istället en mörkblå eller vinröd kostym som bättre matchar den festliga stämningen. Svart kan ibland uppfattas som för formellt för julen; du vill att din kostym ska utstråla gemytlighet och positivitet.

Vad om jag vill prova något annat?

För dem som gillar att sticka ut är kostymer med subtila mönster, som rutor eller fiskbensmönster, ett utmärkt alternativ. Dessa ger din outfit en personlig touch utan att överdriva. Kombinera detta med en enfärgad skjorta och en matchande slips för att fullända looken.

Hur är det med accessoarer?

Accessoarer fulländar din look. Tänk på en stilren slips, en bröstnäsduk i en matchande färg och snygga skor. Välj accessoarer som kompletterar färgerna i din kostym utan att dominera.

Vilka skor passar till min kostym?

För en mörkblå kostym är bruna eller svarta läderskor ett perfekt val. De är klassiska och passar vid nästan alla tillfällen. Se till att dina skor är välputsade, eftersom blanka skor ger en extra touch av elegans. Se nedan ett exempel på läderskor från vår kollektion. Dessa skor passar till många klassiska kostymer och är därför mycket lämpliga för julen.

Bruine leren schoenen Marc Darcy Carson Wingtip brogue -

Hur är det med slipsen eller flugan?

Välj en slips i en kompletterande färg som inte kontrasterar för mycket med resten av din outfit. En mörk, enfärgad slips är alltid ett säkert val, men du kan också välja ett diskret mönster för att lägga till lite lekfullhet. En fluga väljer du endast om tillställningen är mycket formell.

Hur mycket kostar en herrkostym till jul?

Priset på en herrkostym kan variera från några hundra till flera tusen euro, beroende på märke och kvalitet. Det är dock inte nödvändigt att betala ett högt pris för en bra kostym. Med en budget mellan 300 och 1000 euro kan du hitta en utmärkt kostym som håller länge. Hos The Garrison hittar du herrkostymer med det bästa pris-kvalitetsförhållandet. Vi har praktiska storlekstabeller till våra produkter, vilket gör att du aldrig betalar för mycket. På så sätt hittar du alltid en välsittande kostym, även för julen.