smart casual outfit The Garrison

9 praktiska tips för en smart casual outfit

En smart casual outfit är den perfekta balansen mellan formell och avslappnad, vilket gör att du alltid ser stilig ut. Oavsett om du ska på ett affärsmöte, en informell fest eller en dejt, är en smart casual look ofta ett bra val. Här är nio tips som hjälper dig att sätta ihop den perfekta smart casual outfiten.

1. Välj mångsidiga plagg

En smart casual outfit handlar om mångsidighet. Investera i plagg som du kan kombinera på olika sätt, som kjolar, jeans och skjortor. En kostym för män är en utmärkt grund, men även enskilda plagg som en blazer eller ett par snygga byxor kan fungera perfekt. Blå kostymer är till exempel en klassiker som kan bäras på många sätt. Även gröna kostymer kan kombineras snyggt för en smart casual outfit.

9 praktiska tips för en smart casual outfit

Exempel på en mörkblå kostym från The Garrison, kombinerad med en snygg polotröja

2. Kombinera jeans med snygga överdelar

Jeans kan absolut vara en del av en smart casual outfit, så länge de ser snygga ut. Välj ett par mörka jeans utan hål eller slitage. Kombinera dessa med en snygg blus för en stilfull look. Ett par mörkblå jeans, en vit blus och en snygg blazer skapar en elegant framtoning.

3. Investera i kvalitativa överdelar

En bra överdel kan göra eller bryta din outfit. Investera i kvalitativa skjortor och polotröjor. Välj neutrala färger som vitt, svart och grått, men var inte rädd för att ibland bära en djärv färg, som en grön blus eller en blazer i en iögonfallande färg. Dessa färger kan ge en rolig twist till din outfit utan att det blir för informellt.

4. Bär snygga skor

Skor är en viktig del av din smart casual outfit. Välj snygga skor som loafers, brogues eller snygga sneakers. Undvik glänsande läderskor, om du inte bär en kostym. Men se också till att skorna inte är för informella. Chelsea boots och Derby-skor är utmärkta val som både är bekväma och stiliga.

5. Lägg till en blazer

En blazer kan direkt ge din outfit en smart casual framtoning. Välj en blazer som passar bra. Satsa på en neutral färg som marinblå, grå eller svart. Kombinera den med jeans och en snygg blus för en enkel men stilfull look. En blazer kan till och med ge en enkel t-shirt extra charm; du matchar enkelt en blazer med en vit t-shirt.

6. Experimentera med accessoarer

Accessoarer kan ha en stor påverkan på din outfit. Tänk på klockor, bälten och smycken som kompletterar din look. Välj subtila och eleganta accessoarer som inte dominerar din outfit. Ett snyggt läderbälte och en stilfull klocka kan ge den rätta finishen.

7. Tänk på rätt passform

Passformen på dina kläder är viktig för en smart casual look. Se till att dina kläder sitter bra och inte är för lösa eller för tighta. Ett par välsittande byxor, en skräddarsydd blus och en snygg blazer kan få dig att se välvårdad och professionell ut. Därför har vi lagt till storlekstabeller för många produkter. Är du osäker? Ta dina kläder till en skräddare för att få den perfekta passformen.

8. Var inte rädd för att mixa och matcha

En av de största fördelarna med en smart casual outfit är friheten att mixa och matcha. Kombinera olika stilar och material för att skapa en unik look. Prova en läderjacka med snygga byxor för en tuff men vårdad framtoning. En avslappnad skjorta under en blazer kan också fungera överraskande bra. Lägg till ett par stiliga sneakers till klassiska byxor för en modern twist. Våga experimentera och upptäck kombinationer som förstärker din personliga stil. Glöm inte att det viktigaste är att du känner dig bekväm i det du bär.

9 praktiska tips för en smart casual outfit

På den här bilden ser du ett perfekt exempel på en smart casual outfit, kombinerad med en av våra läderweekendväskor.

9. Var uppmärksam på detaljerna

Detaljerna gör skillnaden i en smart casual outfit. Se till att dina kläder är rena och välstrukna. Undvik veck och fläckar. Var även noga med små detaljer, som välvårdade naglar och en snygg frisyr. En frisk doft kan också bidra till ditt helhetsintryck. Detta är särskilt viktigt om du ska på dejt.

Hur kan jag bära sneakers i en smart casual outfit?

Sneakers kan absolut vara en del av en smart casual outfit, förutsatt att du väljer rätt par. Satsa på snygga sneakers i en neutral färg som vit, svart eller mörkblå. Kombinera dem med snygga byxor och en blazer för en stilfull look. Undvik sneakers med iögonfallande logotyper eller för starka färger, eftersom dessa kan göra din outfit för avslappnad.

Beställ din smart casual outfit hos The Garrison

Hos The Garrison hittar du allt du behöver för den perfekta smart casual outfiten. Vi säljer inte bara stiliga kostymer för män, utan även enskilda delar som byxor och kavajer som du enkelt kan mixa och matcha. Oavsett om du letar efter en klassisk blå kostym, en trendig grön kostym eller enskilda plagg för att komplettera din garderob, har vi det du behöver. Upptäck vårt breda sortiment och sätt ihop din smart casual look redan idag.